Трішки про молитву - Добра новина - Надія Є!

Трішки про молитву

30/07/2022, Наталія Валечек


Куди ти втікаєш тоді, коли тобі важко? До кого ти біжиш, коли хочеш поділитись своєю радістю? Де і з ким ти почуваєш себе в безпеці? Для кожного з нас такий «прихисток» такий же важливий і затишний, як і дім. Він дає нам відчуття безпеки, любові й можливість бути собою на всі сто відсотків.

У цій статті мова йтиме про молитву. Можливо, тут ти знайдеш відповіді, які шукаєш. Також ти зустрінешся з запитаннями. Варто було б чесно відповісти на них для самого себе.

Що таке молитва?

Якщо подивитися на «вікіпедійне» визначення, то це – культова діяльність, яка зустрічається не тільки в християнстві, а й у багатьох інших релігіях. Вона полягає в тому, щоб скерувати свої думки до істоти чи істот, які є мотивом даного культу. Але сьогодні я зосереджуся лише на християнській молитві. Якщо подивитись, що Боже Слово говорить про молитву, то ми бачимо, що це просто щира, довірлива розмова з Богом, яка робить нас здатними подолати труднощі. Тих, хто довіряє Йому, Бог називає Своїми дітьми, тому молитву слід порівнювати з розмовою зі своїм Батьком. Стосунки дитини з батьком не завжди ідеальні, часто ми чуємо про насильство батька над дітьми. Але стосунки дитини з Батьком як Богом неймовірно чудові, тому що саме Батько неодмінно дасть розуміння і те, що нам буде потрібно в той момент. Якщо ми довіримося Богові і будемо розмовляти з Ним з вірою – Він дасть чіткі та розбірливі відповіді.

«…, і будете молитися Мені, а Я буду прислуховуватися до вас..» книга Єремії 29:12

Ось і запитання для тебе: Чи легко тобі молитися?
Деякий час тому я провела анонімне опитування, в якому задавала це питання. 52% респондентів відповіли, що у них з цим немає проблем, 41% заявили, що це залежить від того, одні вони чи в групі інших людей, а 7% сказали, що у них з цим великі проблеми.
Наступне запитання: коли ти молишся, чи це приносить тобі полегшення?
Мене дуже підбадьорив той факт, що 88% респондентів відповіли «Так», що однак не змінює того, що були відповіді «Ні».

Якщо ти не знаєш, з чого розпочати, рекомендую зареєструватися на курс «Як молитися?». Там ти отримаєш цінні поради, які допоможуть тобі під час молитви. Щиро кажучи, я вирішила пройти цей курс у той час, коли мої стосунки з Богом переживали неспокійний період. Це було дуже корисним для мене. Я зрозуміла, наскільки молитва потрібна і важлива.

Згаданий раніше вірш є даною Богом обіцянкою, що коли б ми не зверталися до Бога, Він завжди вислухає нас, як найкращий психолог, учитель чи батько. Питання тільки в тому, чи ти цього хочеш?

Бог чекає на тебе

Ч Звучить добре, чи не так? Всемогутній Бог чекає саме на тебе. Він хоче побудувати з тобою стосунки і показати, що таке нескінченна любов. Все добро, яке ти зустрічав на своєму життєвому шляху, походить від Небесного Отця (див. Якова 1:17). Коли ти досягнеш успіху – подякуй Богу, коли відчуваєш занепокоєння чи відчай – звернися до Нього за розрадою. З Богом, який тебе любить, ти можеш бути відвертим на всі сто відсотків. Розкажи Йому те, що у тебе на серці. Ти знайдеш надійний «прихисток» у Його обіймах. Він чекає на тебе і готовий вислухати. Скористайся цією можливістю і звернися до Нього! Не зволікай!

Наталія Валечек
Рекомендований безкоштовний курс:
Чому Ісус?
Вируши у інтригуючу подорож роздумів на тему особи Ісуса і того, яким чином Він може надати зміст і ціль твоєму життю.
Подібні статті:

7 духовних дисциплін, які допоможуть поглибити стосунки з Богом

7 духовних дисциплін, які допоможуть поглибити стосунки з Богом

08/09/2021, Корнелія Арндт Завдяки стосункам ми створюємо основні мережі соціальних зв'язків: сімейні, дружні, робочі. Більшість з нас (за винятком кількох рідкісних випадків) не здатні повноцінно жити без контакту з іншими.

Бог Старого Заповіту

Бог Старого Заповіту

15/09/2021, Матеуш Лесюк Коли ми читаємо Старий Завіт, у нашій уяві часто повстає такий образ Бога: суворий старець в білому одязі, що сидить на троні і неохоче втручається у життя людей і народів. Він реалізує свої загадкові плани і суворо карає за порушення Його наказів.