Чим для тебе є Великдень?

Чим для тебе є Великдень?

Наведення порядку перед Великоднем пам’ятаю ще з дитинства. Я не знаю іншої людини, щоб так, як моя мама, цінувала чистоту в домі. Щосуботи кожен з нас отримував свою частину обов’язків – і будьте певні, все мало бути зроблено досконало! Пам’ятаю, як мій старший брат прибрав ванну кімнату, а мама допитувалася: дзеркало вимив? Умивальник? Ванну? Поличку? Підлогу? Унітаз? – На всі запитання брат відповідав: так. Тоді мама запитала: а за унітазом? Це запитання стало приказкою у нашій сім’ї.

Якщо так виглядали суботні прибирання, то святкові… Пам’ятаю таку картину: над столом у їдальні, під стелею, ми мали щось на кшталт дерев’яної полиці, на якій стояли вазони. Перед Великоднем мама їх всіх знімала, все чистила і протирала від пилу кожен окремий листочок. Вікна були відчинені, тому що ми їх теж мили, і весь дім був наповнений свіжим весняним повітрям. А моїм завданням було принести і поставити у вазу гілочки форзиції.

Проте вся ця передсвяткова метушня закінчувалася за годину перед виходом до церкви – незалежно від того, на якому етапі знаходилася праця.

Бо якщо порядок в домі був чимось важливим, то сама суть Великодніх Свят мала для нас абсолютно інше значення. Найважливішим було те, що Ісус Христос віддав Своє життя за мене, - і за тебе теж, щоб тебе спасти і дати тобі нове життя. І, незважаючи на всю цю передсвяткову метушню, ніколи не мала сумніву щодо того, що у цьому всьому є найважливішим.

Саме зараз ідеальний час для того, щоб осмислити, що ДЛЯ МЕНЕ означає це Свято. Чи я святкую Великдень за звичкою? Через традицію? Тому що всі так роблять? Через що вся ця метушня – і ким дійсно був цей Ісус? Що там насправді трапилося? І чи це взагалі правда?

Точніше, чи воскресіння Ісуса – це правда?

Особисто для мене дуже сильним аргументом «за» є вислів одного шанованого чоловіка, який добре знав Закон, - Гамаліїла, який сказав так:

«Бо коли від людей оця рада чи справа ця буде, розпадеться вона. А коли те від Бога, то того зруйнувати не зможете, щоб випадком не стати і вам богоборцями!» (Дії 5:38-39).

Із Старого Заповіту однозначно зрозуміло, що Бог пошле Месію. В минулому з’являлося багато самозванців, які називали себе месією, але про них зараз ніхто навіть не пам’ятає. Вчення ж про істинного Месію, Ісуса Христа, воскресіння Якого ми вкотре святкуємо, актуальне до цього часу.

Подивися, який це неймовірний аргумент, який підтверджує Його істинність!

Пройди онлайн курс! Наші курси 100% безкоштовні та не вимагають жодних зобов'язань. Ти можеш глибше досліджувати свої улюблені теми в легкому до використання сайті та рухатися вперед у своїй духовній подорожі.
Пізнай Ісуса

Пізнай Ісуса

Курс
04/04/2022
Вируши у інтригуючу подорож роздумів на тему особи Ісуса і того, яким чином Він може надати зміст і ціль твоєму життю.

Про автора

Любитель писемного слова, теолог за освітою.
Дружина, мати трьох синів-підлітків, громадська активістка з міцними переконаннями.
У вільний час розводить тварин, займається пермакультурними посівами, випікає хліб, створює натуральне мило та десятки різноманітних закруток, займається служінням у місцевій християнській громаді.Показати менше

Наступна сторінка