Долучися до служіння як ментор - Добра новина - Надія Є!

Долучися до служіння як ментор

Це служіння, у якому задіяно багато людей, незважаючи на те, що приготування до нього вимагає часу і посвяти.

Ментори - це християни різних деномінацій з України і з-за кордону, які після приготування до служіння ведуть листування або курси з людьми, що шукають Бога, допомагають їм зростати у вірі та готують нових менторів.

Більше про менторів:

  • це не спеціалісти широкого профілю, це ті, хто готовий з повною віддачею супроводжувати людей, які знаходяться у пошуках Бога або переживають складні часи.
  • вони моляться за людей, з якими підтримують контакт, ведучи їх до Бога.
  • вони не хочуть прив'язувати людей до себе, а заохочують їх знайти своє місце в християнській спільноті у своїй місцевості.
  • періодично зустрічаються в Zoom, щоб разом помолитися, підбадьорити і заохотити один одного.

Якщо ти віддав своє життя Ісусу Христу, то теж можеш долучитися до нас. Цьому служінню потрібно буде приділяти приблизно по годині три рази на тиждень. Але це ти будеш вирішувати, скількох людей одночасно ти можеш супроводжувати вкурсах. Навчання проходить один на одині з досвідченим ментором і в залежності від твоєї активності може тривати до 4 місяців (рахуючи по 1 годині три рази на тиждень). Якщо ти вирішиш приєднатися до цього служіння, ми попросимо тебе ознайомитися з нашими цінностями та Принципами служіння менторів, а після закінчення підготовки підписати “Умову про співпрацю”, яка зв'язана з дотриманням права про захист особових даних, а також загальних принципів співпраці. Кожен, хто служить як ментор або готується до служіння, може розірвати співпрацю у будь-який момент. Багато менторів з різних країн задіяні у цьому служінні вже багато років, тому що бачать, як Бог через них впливає на інших людей.

Процес приготування до служіння виглядає так:

  1. Записуєшся в Панелі навчання Ментора, де тобі потрібно буде заповнити анкету для кандидата на ментора. Після цього буде активований процес навчання.
  2. Переходиш до ролі учасника курсу “Пізнай Ісуса” на нашій платформі курсів Nadiya.in.ua. Це можливість познайомитися з тим, як виглядає це служіння.
  3. Береш участь унавчальних курсах:
    1. “Як привести людину до Бога, задаючи влучні запитання?” - це курс, який готує до ведення розмови.
    2. “Основи онлайн комунікації” - це курс, який дасть тобі практичні інструменти для ведення спілкування. Містить багато цінних порад і вправ.
    3. “Ведення панелі Особиста розмова” - це курс, який дасть тобі практичні навички ведення листування. В цьому курсі спробуєш себе в ролі ментора.
    4. “Проведення курсу "Пізнай Ісуса” - це курс, який готує до проведення нашого основного курсу “Пізнай Ісуса”. У цьому курсі ти будеш мати можливість на практиці застосувати все, чому навчився у попередніх курсах.
  4. Після закінчення навчання будеш мати можливість протягом 3 місяців листуватися з реальними людьми під опікою свого ментора. Після цього почнеш самостійне служіння.

Долучайся до служіння!

Чи щира співпраця християн різних деномінацій є утопією?

Зовсім ні! Варто тільки триматися порад Ісуса Христа, який так часто закликав до єдності і до того, щоб шукати того, що буде “на добро ближньому для збудування”.

Кожен з нас має свої власні, особисті переконання і це необхідно. Ці переконання формувалися роками і виникають з традицій, навчання, спогадів з минулого, - тобто з культури, у якій ми знаходимося...

Для віруючих людей головним є Святе Письмо. Часом різні фрагменти Біблії трактуються по різному, однак певні теми чітко і однозначно пояснюються у Слові Божому. Однією з таких тем є питання спасіння через Ісуса Христа, по благодаті, коли шкодуємо про свої гріхи і приходимо з ними до Нього. Платформа Nadiya.in.ua має на меті допомагати людям, які шукають особистих відносин з Богом, повірити в Христа як Спасителя і Господа. Від цих відносин залежить, чи хтось потрапить до неба чи до пекла! Якщо хочемо кинути рятівний круг людині, яка тоне, то немає значення, яку етикетку має на спині людина, яка кидає цей круг...

У справі спасіння ми можемо говорити в один голос! Ми робимо це — і наша дружба і взаємоповага тільки зростають!!! Чи ми відрізняємося один від одного? Звичайно! Але віримо Святому Духу, що Він кожну людину, яка навернеться до Христа, поведе у потрібному напрямку. Ніхто не є “власником” іншої людини, до того ж ми хочемо досягнути людей, які живуть без Бога, тому навіть мови немає про “перетягування” від однієї деномінації до іншої. Так, ми є свідками такого чуда...

Долучися до служіння як ментор

Филип’ян 3:13-14